Search found 28 matches

by Laura Duka
09 Dec 2016, 09:24
Forum: Qeni
Topic: SI TA MIRËMBAJMË DHE USHQEJMË QENIN
Replies: 0
Views: 225110

SI TA MIRËMBAJMË DHE USHQEJMË QENIN

SI TA MIRËMBAJMË DHE USHQEJMË Arritja në vatren familjare. Ditët e para janë të vështira për këlyshin, sa të mësohet me mjedisin e me situatat e ndryshme që i krijohen. Udhëtimi nga vendi i blerjes (qënder rritjeje, magazine, apo individ) shpesh herë është i gjatë. Për t'i hequr panikun e mërzinë q...
by Laura Duka
09 Dec 2016, 08:56
Forum: Qeni
Topic: SËMUNDJET DHE RUAJTJA E SHËNDETIT
Replies: 0
Views: 184014

SËMUNDJET DHE RUAJTJA E SHËNDETIT

SËMUNDJET DHE RUAJTJA E SHËNDETIT (Sipas rëndit alfabetik) Abcesi Abcesi, në shqip "lunga" është pezmatimi i nënlëkurës apo edhe i një pjese muskulare, që shoqërohet me qelbëzim. Karakteristikë është se abcesi është i kufizuar nga zona përreth, gjë që pengon përhapjen e mëtejshme të mikro...
by Laura Duka
07 Dec 2016, 14:24
Forum: Qeni
Topic: RIPRODHIMI I QENIT
Replies: 0
Views: 21983

RIPRODHIMI I QENIT

RIPRODHIMI Riprodhimi është mbijetesa e species. Duhet mbajtur nën kontroll për të evituar mbipopullimin dhe bastardimin racor. Për këtë përdoren edhe metodat kontraceptive dhe sterelizimi. Aktiviteti seksual Puberteti ose pjekja seksuale Te femra shfaqet me afshin e parë, që do te thotë fillimi i ...
by Laura Duka
06 Sep 2016, 18:27
Forum: Qeni
Topic: SJELLJA DHE EDUKIMI
Replies: 0
Views: 5614

SJELLJA DHE EDUKIMI

SJELLJA DHE EDUKIMI Gjatë shekujve ndërlidhjet midis qenit e njeriut janë zhvilluar shumë, aq sa kafsha është bërë si një pjesëtar i familjes. Prapa çdo qeni profilizohet një ujk Ndikimi i njeriut ka qënë i gjatë dhe i vazhdueshëm. Megjithatë ende qentë e sotern janë të përafërt me tipin e lashtë, ...
by Laura Duka
06 Sep 2016, 18:19
Forum: Qeni
Topic: ANATOMIA E FIZIOLOGJIA E QENIT
Replies: 0
Views: 4882

ANATOMIA E FIZIOLOGJIA E QENIT

ANATOMIA E FIZIOLOGJIA E QENIT Treguesit normale biologjikë Aparati i qarkullimit të gjakut Aparati i frymëmarrjes Aparati urinar Aparati gjenital i mashkullit Aparati gjenital i femrës Sistemi nervor Të nuhaturit Të parit Të shijuarit Lëkura dhe të prekurit Skeleti Muskulatura Mënyrat e të ecurit ...
by Laura Duka
23 Jun 2016, 18:30
Forum: Qeni
Topic: SI DO TË JETË QENI JUAJ?
Replies: 0
Views: 20808

SI DO TË JETË QENI JUAJ?

SI DO TË JETË QENI JUAJ? RACAT KRVESORE TË QENVE Përmblidhen në 10 grupe: 1. Qen bariu, qen lopçari, 2. Qen kollos, trupmadh. 3. Qen gërmues i tokës. ' 4. Tekel. 5. Qen të tipit primitiv. 6. Zagarë vrapues. 7. Langonj ferme. 8. Qen ngritës të gjahut e të sjelljes së tij, qen uji. 9. Qen për zbavitj...
by Laura Duka
29 May 2016, 18:54
Forum: Qeni
Topic: Të kesh një qen,- Por përse?
Replies: 0
Views: 4000

Të kesh një qen,- Por përse?

Të kesh një qen,- Por përse? Çfarë jetese do qeni? Në rast se do të kishte gojë, qeni do të kërkonte më tepër jetën në fshat ose në vila me kopësht. Në fshat ai ruan bagëtinë, ruan shtëpinë, shkon për gjah, etj. Në qytet qenve iu duhet sipërfaqe minimale për lëvizjeje. Parapëlqejnë katin përdhes, n...
by Laura Duka
30 Aug 2015, 16:31
Forum: Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar
Topic: Këshilli Agrobiznesit Shqiptar
Replies: 0
Views: 5930

Këshilli Agrobiznesit Shqiptar

Këshilli Agrobiznesit Shqiptar (KASH) Këshilli Agrobiznesit Shqiptar, është organizatë ombrellë jofitimprurëse e themeluar me vendim të Gjykatës Rrethit Gjyqësor Tiranë nr.3050 datë 20.10.2000. Selia e APA të KASH ndodhet në Rrugën “Mine Peza”, Pallati 87/3, hyrja 1, kati parë në Tiranë. Asambleja ...
by Laura Duka
30 Aug 2015, 15:48
Forum: Agro-PUKA
Topic: AGROPUKA - Our broshure
Replies: 1
Views: 3956

AGROPUKA - Our broshure

AGROPUKA - Our broshure


by Laura Duka
21 Aug 2015, 12:49
Forum: Autoriteti Kombëtar i Ushqimit
Topic: Disa këshilla për sigurinë ushqimore
Replies: 0
Views: 14248

Disa këshilla për sigurinë ushqimore

Disa këshilla për sigurinë ushqimore Kushte të mira higjienike : Duar të pastra, sipërfaqe të pastra. • Lani duart me ujë të ngrohtë dhe sapun përpara se të përgatisni ose të hani ushqim. • Lani enët dhe banakët me ujë të nxehtë dhe sapun pas përgatitjes së çdo artikulli ushqimor. • Përdorni ambala...
by Laura Duka
20 Aug 2015, 16:52
Forum: Kuzhina Shqiptare (Tradita)
Topic: ZOGA OSE PULA ME QULL MISRI
Replies: 0
Views: 11828

ZOGA OSE PULA ME QULL MISRI

ZOGA OSE PULA ME QULL MISRI Ka qene nje gatim i përhapur në të gjitha trevat e vendit, si në zonat jugore, ashtu dhe në ato veriore. Thuhet se më tepër është përdorur në Jug; kjo kuptohet nga vetë fjala "qull", ndërsa veriorët e quajnë kaçamak, por sidoqoftë mënyra e gatimit nuk ka dallim...
by Laura Duka
20 Aug 2015, 15:56
Forum: Qeni
Topic: LEGJENDA DHE HISTORIKU I QENIT
Replies: 0
Views: 18336

LEGJENDA DHE HISTORIKU I QENIT

LEGJENDA DHE HISTORIKU I QENIT Qeni është shoku më i vjetër i njeriut. Gjurmët e para të zbutjes së tij tregojnë për 7 mijë vjet më parë në Anatoli, për 7.6 mijë vjet në Evropën perëndimore, 8.4 mijë vjet në Amerikë, rreth 10 mijë vjet në Evropën qendrore e lindore, 9.5 mijë vjet në Palestinë e në ...
by Laura Duka
20 Aug 2015, 15:29
Forum: Shkollat e Mesme Bujqësore
Topic: Shkollat e mesme profesionale në Shkodër
Replies: 0
Views: 2571

Shkollat e mesme profesionale në Shkodër

phpBB [video]
by Laura Duka
20 Aug 2015, 15:22
Forum: Shkollat e Mesme Bujqësore
Topic: Shkolla Profesionale Kombetare Kamez
Replies: 0
Views: 1467

Shkolla Profesionale Kombetare Kamez

phpBB [video]
by Laura Duka
20 Aug 2015, 15:18
Forum: Shkollat e Mesme Bujqësore
Topic: Bursa për shkollat profesionale
Replies: 0
Views: 1079

Bursa për shkollat profesionale

phpBB [video]

Go to advanced search