Latest post of the previous page:
Industria e Qumeshtit dhe Njohuri ne Dobi te Shendetit. PH-meter PORTATITIV PROFESIONAL PER KONTROLLIN E DJATHERAVE. - HI98165
Është një aparat portativ qe ben matjen e pH-it dhe temperaturës duke përdorur sondën e pH të veçantë për djathrat e FC2423. Ky mjet profesional i papërshkueshëm nga uji është në përputhje me standardet IP67.
HI98165 është furnizuar në një rast të fuqishëm termoformuar që përmban të gjitha pajisjet e nevojshme për të kryer matjet e pH / temperaturës: instrument, sondë dhe zgjidhje kalibruese.
Aplikimet: pH në djathëra te stazhionuar dhe djatherat gjyse te forte. Per ndjekjen e maturimit.
Perbehet:
Konetori Quick-DI
Input USB për transferimin e të dhënave.
Tasto HELP per guida in linea
Matja e pH është thelbësore gjatë gjithë procesit të prodhimit të djathit: nga matjet fillestare të qumështit në hyrje deri në matjet përfundimtare të djathërave të maturuar plotesisht. PH është par-ametri më i rëndësishëm për kontrollin e sigurisë dhe cilësisë së djathit.
Acidimi i qumështit fillon me shtimin e kulturave bakteriale dhe majase se djathit. Bakteret konsumojnë laktozën dhe formojnë acid laktik si rezultat i fermentimit. Acidi laktik i prodhuar do të ulë vle-rën e pH të qumështit. Majaja e djathit shtohet kur qumështi arrin një vlerë të caktuar të pH.
Enzimat që gjenden në majan përshpejtojnë koagulimin (mpiksjen) dhe formojnë një mase viskoze. Për prodhuesit e djathit kur hollojnë majane e djathit është gjithashtu e rëndësishme; uji që perdoret për hollim të kete pH afër pH 7 sepse mund të çaktivizojë funksionin e majase, duke shkaktuar probleme me procesin e koagulimit.
PH e hirrës gjatë perpunimit ndikon direkt në përbërjen dhe konsistencën e produktit përfundimtar. Hirra me një pH relativisht të lartë ndihmon në ngritjen e niveleve të kalciumit dhe fosfatit, duke formuar kështu një koagulat më të vështirë.
Zakonisht vlerat e pH mund të ndryshojnë në varësi të llojit të djathit; për shembull, djathi zviceran është me vlera pH midis 6.3 dhe 6.5, ndërsa djathi i çedër është me vlera pH midis 6.0 dhe 6.2. kur largohet hirra.
Gjatë fazës së kripjes, djathi thith kripën nga shëllira dhe humbet lagështine e tepërt. PH i shëllirës duhet të jetë afër pH e djathit, duke siguruar bil-ancin e joneve të tilla si kalcium dhe hidrogjen. Në rast të ndonjë çekuilibrimi gjatë fazës së kripjes, produkti përfundimtar mund të ketë defekte në kore, ndryshime në ngjyrë, një strukturë më të dobët dhe një kohëzgjatje më të shkurtër.
Tashmë teknologet duhet t`i kene percaktuar keta parametra për çdo hallke gte proçedures teknologjike dhe te afishohen ne repartin e prodhimit te djathit.
Djathrat duhet të kenë vlera pH brenda një gamë të ngushtë me qëllim që të sigurojnë kushte optimale mjedisore për proceset mikrobike dhe enzim-atike që ndodhin gjatë fazës së perpunimit. Kulturat bakteriale të përdorura në fazën e pjekjes janë përgjegjës për karakteristika të veçanta të tilla si vrima në djathëra zvicerane, myk i bardhë në kore tek djthi Brie dhe aroma e djathit Limburger. Një ndryshim në vlerën ideale të pH shkakton jo vetëm efektet e dëmshme për ekologjinë mikrobiale, por edhe strukturën e djathit. Nivelet e larta të pH përfshijnë prodhimin e djathrave më elastike, ndërsa vlerat më të ulëta të pH mund të shkaktojnë brishtësi.
Matja e pH në djathë është shumë e rëndësishme. Djathrat mund të kenë një konsistencë që varion nga ngurta në gjysmë të ngurta dhe të dy kanë tendencë të jenë të forte.
Elektroda e FC2423 e furnizuar me HI98165 është projektuar posa-çërisht për matjen e pH në djathë. Forma e tipit konik dhe trupi i çelik i fuqishëm prej 5 mm në diametër, sigurojnë penetrim të lehtë në djathë pa lënë vrima të mëdha. Përveç kësaj, elektroda është e pajisur me një nyje të hapur që i reziston okluzioneve. FC2423 është një elektrodë pH ideale për përdorim të përgjithshëm në djathrat që lidhet me instrumentin HI98165 përmes një konektori të shpejtë DIN, duke siguruar një lidhje të sigurt, të papërshkueshme ajrore.
HI98165 përdor elektrodën pH FC 2423, e cila ofron funksione të shumta që përmirësojnë matjen e pH në djathë. Trupi i fortë çelik dhe maja konike lejojnë depërtimin në djathë në pika të ndryshme të procesit të prodhimit. Përveç kësaj, një sensor i integruar i temp-eraturës siguron matjet e pH me kompensimin e temperaturës pa nevojën për një sondë të veçantë.
Ph – meter
Trupi prej çeliku inox
Trupi - çelik inox AISI 316 garanton rezistencë dhe është në gjendje të përballojë përqendrimet e klorurit që shkaktojnë korrozioni në lloje të tjera të lidhjeve.
Maja konike lejon penetrimin në mostrat e djatherave gjyse te forte dhe te forte për matjen e drejtpërdrejtë të pH në produkt, siç është djathi.